Leerproblemen

De gevolgen van leerproblemen reiken verder dan een matig rapport. Kinderen die het moeilijk hebben op school kampen vaak met een laag zelfbeeld, vinden zichzelf soms dom en ontwikkelen faalangst. Mindere schoolprestaties staan dan een onbezorgde jeugd in de weg en hebben soms ook invloed op de rest van het leven. Zoek daarom tijdig hulp als uw kind leerproblemen heeft. Onze specialisten van reflexintegratie Zwolle helpen graag.

Mindere prestaties hebben lang niet altijd met de capaciteiten van een kind te maken. Invloeden van binnen en buiten school werken door in de prestaties. Elk kind heeft bovendien wel eens een periode waarin het minder goed in z’n vel zit. Leren gaat dan lastiger.
Meestal gaat zo’n periode vanzelf over.

Professionele ondersteuning
Als de leerproblemen langer aanhouden of reden zijn tot zorg, is het goed om professionele ondersteuning te zoeken. Kinderen met leerproblemen hebben daar veel baat bij. Niet omdat het belangrijk is dat ieder kind een ‘bolleboosje’ is, maar zodat ze zich fijn en prettig voelen op school en hun eigen capaciteiten zo goed mogelijk ontwikkelen.

Wat zijn leerproblemen?
Mindere schoolprestaties kunnen veel oorzaken hebben.
Reflexintegratie Zwolle helpt in de dagelijkse praktijk bijvoorbeeld kinderen die:

  • Moeite hebben met focus/concentreren
  • Moeite hebben met lezen
  • Moeite met rekenen
  • Moeite met onthouden
  • Moeite met automatiseren
  • (mogelijk) dyslexie hebben

Wat kan reflexintegratie Zwolle betekenen
Reflexintegratie Zwolle helpt kinderen met leerproblemen. Met een uitgebreide screening brengen we in kaart waarom het leren moeizaam gaat. Vervolgens begeleiden onze ervaren professionals de kinderen. Samen werken ze aan de voorwaarden die leren makkelijker maken. Met tips, adviezen en gerichte oefeningen verminderen we de leerproblemen. Kinderen zitten daarmee ook beter in hun vel. Ze zien niet langer op tegen een schooldag, maar ervaren dat ze makkelijker meekomen en uiteindelijk hun weg vinden op school en in de maatschappij.

Meer informatie
Op zoek naar ondersteuning voor uw kind met leerproblemen?
Wij nemen uw vragen graag door in een persoonlijk gesprek!

Afbeeldingsresultaat voor leerproblemen